Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "SĂ„ blev vi alla rasister" by Adam Cwejman & Ivar Arpi * Book PDF Kindle ePub Free

SĂ„ blev vi alla rasister

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: SĂ„ blev vi alla rasister
  • Author : Adam Cwejman & Ivar Arpi
  • Release Date : January 29, 2019
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 1057 KB

Description

Vad har en svart kvinna med universitetsexamen och bostadsrÀtt i Stockholms innerstad gemensamt med en svart, arbetslös man i förorten?
Inte nödvÀndigtvis mer Àn generna som styr deras pigment.
Men vĂ€nsterns nya ”antirasister” reducerar paradoxalt nog mĂ€nniskor till deras rastillhörighet. GĂ„rdagens ondska har ersatts av goda intentioner, men fördomen Ă€r densamma. Delar man hudfĂ€rg antas man ocksĂ„ dela erfarenheter, tankar och kĂ€nslor.
I SÄ blev vi alla rasister beskrivs hur idéer som kretsar kring ras och hudfÀrg, efter sjuttio Är, har Äterkommit för att bli en sjÀlvklar del av svensk offentlig debatt.
Ivar Arpi Àr ledarskribent pÄ Svenska Dagbladet. Adam Cwejman Àr ledarskribent pÄ Göteborgs-Posten.
"En angelĂ€gen bok om en av de mest signifikanta förskjutningar som Ă€gt rum i det offentliga samtalet de senaste Ă„ren.” - Paulina Neuding, chefredaktör Kvartal
"Arpi och Cwejman visar hur honnörsord som mÄngfald och antirasism allt oftare anvÀnds med samma logik som de mörkerkrafter som de Àr tÀnkta att bekÀmpa. Men man bekÀmpar inte rasism genom att anvÀnda samma logik."- Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi vid IFN
“Arpi och Cwejman gĂ„r pĂ„ djupet, dekonstruerar dekonstruktivismen och visar det orimliga i att som reaktion mot rasism skapa en rasbesatt ideologi som försöker att permanent dela in individer efter ursprung." - Tino Sanandaji, doktor i nationalekonomi, Handelshögskolan.


Download Ebook "SĂ„ blev vi alla rasister" PDF ePub Kindle